Blogs

Blog logo

Festival style - do's & don'ts

 

Ik hou van festivals, ik zou het liefst de hele zomer festival-hoppen. Er is alleen één aspect dat ik persoonlijk minder vind: wat moet ik aan? Denk Nederland, denk onvoorspelbaar weer en daarnaast ben ik geen size 0 noch 20 jaar oud en heb ik geen behoefte om halfnaakt over het festivalterrein te huppelen. High-waisted shorts waar de billen onderuit piepen, korte rokjes of naveltentoonstelling; als je het kunt hebben, be my guest, maar mij niet gezien. Ik ben vast niet de enige die wat hobbels op de weg ziet bij het uitzoeken van een comfortabele edoch creatieve, flatteuze en trendy outfit. Daarom deel ik graag hier met jullie de laatste trends en mijn tips en tricks bij het samenstellen van jouw stijlvolle festival-outfit.

De leukste festivaltrends van 2019

 • Boho, boho, boho (what else!)
 • Franjes: aan jassen, tassen, schoenen, shirts, armbanden (verzin het maar!)
 • Leren riemen rond de taille
 • Véél sieraden (met muntjes/oriëntaalse stijl)
 • Zwierige tassen
 • Maxi en midi rokken en jurken
 • Prints: paisley en beesten (combineren mag!)
 • Sjaaltjes (in je haar) en de scrunchies zijn terug van weggeweest (90s revival)
 • Heuptasjes (het is even wennen, maar er gaat een wereld voor je open)
 • Kleur, kleur, kleur! Combineer met rustige items zoals een spijkerbroek/short, wit t-shirt of zwart heuptasje
 • Glitter! Tops, applicaties of in je gezicht: shine bright like a diamond!
 • Zwarte visnetpanty’s (de kleine net-variant) met of zonder werkje/glitter. Ik hoor het je denken, maar echt: goed gedaan, is het zo stylish en gekleder. Ook handig om de witte winterbenen nog even te verstoppen. Combineer met een jurk of onder shorts - het ziet er fantastisch uit! Ook leuk in sok-variant in je boots
 • De culotte (wijde driekwart broek); t-shirt in je broek of geknoopt in de taille, sneakers, spijkerjasje en gaan!

blog 3blog 3 kousen minblog 3 animal

Tips & Tricks ladies

 • Kies bovenal voor comfort, aangevuld met statement items (zonnebril, kimono, hoed, glitter)
 • Draag schoenen die lekker zitten (een paar goede sneakers, (biker)boots of regenlaarzen). Vergeet die hakken, pronto!
 • Kimono’s: beschermen je schouders tegen de felle zon, geven kleur aan je outfit en maakt je outfit meteen een stuk interessanter
 • Whatever you do: ga niet voor lange wijde broeken/jumpsuits (natte dixi vloeren… ik bedoel maar), maar korte jurmpsuits kunnen wel
 • Draag geen lichte effen broek/jurk/rok (gras/moddervlekken van het rollebollen op het festivalterrein)
 • Regen op komst? Draag geen wijde schachten (laarzen); je voeten worden niet meer droog (en warm), blaren gegarandeerd
 • Draag een t-shirt over je (maxi)jurk en maak er rond je taille een knoop in. T-shirt kan uit als je het te warm krijgt (laagjes), je benadrukt je taille, je outfit wordt creatiever en… geen blote-buiken-parade
 • Zet alsjeblieft géén bloemenkransje op je hoofd, doe liever een sjaaltje in je haar. Of een scrunchie!
 • Draag geen suède, bont of leer (hitte, regen, bierdouches: zeg maar dag tegen je kleren)
 • Heuptasjes: tas + riem in een: geen schouderpijn of zweetrug en toch alles bij de hand

blog 3 jurken minblog 3 vrouwen pants min

blog 3 haarblog kimono minblog 3 schoenen min

En de heren?

 • Ontblote bovenlijven, hoe goed gebouwd ook, bewaar ze voor het strand. Je hebt eindeloze mogelijkheden wat je kunt dragen en een festival is bij uitstek de gelegenheid om een ​​beetje gewaagder te zijn: je komt weg met outfits die je normaal niet zou dragen
 • Hoofddeksels! Maken je outfit een stuk interessanter. Al is het een bucket festival hoedje of een verschoten pet. Geen zonnesteek voor jou, my friend
 • Draag denim; (afgeknipte) shorts, jeans, jassen en shirts, ze zijn allemaal welkom op festivals en is een goed begin als je niet weet wat je moet dragen, maar er toch cool uit wilt zien
 • Zoek een goede zonnebril. Het is bijna een onuitgesproken regel dat iedereen met elkaar concurreert wie de beste zonnebril op heeft, maar vergeet alsjeblieft de shutter brillen, die kunnen echt niet meer
 • Duik niet in de (Carnavals)verkleedkist om je outfit samen te stellen, tenzij je naar Burning Man gaat (dat is een heel ander kaliber)
 • Afgeknipte spijkerbroeken (net boven de knie, geen hotpants…). Deze zijn cool, praktisch en passen zeker in de festivalvibe. Je kunt hier de plank niet mee misslaan
 • Wees onbezorgd genoeg om een ​​shirt met print te dragen (denk: Hawaii shirt). Dit betekent dat alles mag, zowel openbedragen met een t-shirt/tanktop er onder of dichtgeknoopt
 • Leuk je outfit op met accessoires zoals kettingen, armbanden, sjaaltjes (om je pols of hoofd)
 • Kies voor dichte sneakers of (halfhoge) laarzen; zodra iemand op je tenen springt, zul je me dankbaar zijn.

 blog 3 hats manblog 3 mannen minblog 3 zonnebrillen man

 

 

 

Pin It

24 december 2022

Mia's blog | Vintage

Blog logo

Vintage Speurtocht

 

Het mag geen geheim zijn dat ik erg houd van vintage* kleding. De uniekheid, de kwaliteit, de verschillende stijlen, I love it! Maar ook triggert een kledingstuk – en de vergeten inhoud van haar zakken - af en toe mijn inner Sherlock Holmes.

Hits: 229

Read More

21 september 2022

Mia's blog | Mode

Blog logo

De 11 leukste trends najaar 2022/2023

 

Ik heb de 11 leukste (naar mijn nederige mening) trends op een rij gezet voor dit najaar. Pik er uit waar je wat mee hebt en de rest neem je voor kennisgeving aan. En wie weet op welke trend je uiteindelijk toch nog verliefd wordt!

Hits: 298

Read More

24 april 2022

Mia's blog | Mode (2)

Blog logoWho What Wear: Koningsdag!

 

We hebben er lang op moeten wachten, maar aanstaande woensdag viert onze Koning Willem-Alexander eindelijk zijn verjaardag in Maastricht! En als ze ergens een goed feestje weten te bouwen, dan is het wel in het Zuiden des lands (hallo! Carnaval!). Maar wat trek je nou aan naar zo’n groots verjaardagsfeestje, zonder er uit te zien als een oranje voetbalsupporter?

Hits: 331

Read More

27 februari 2021

Mia's blog | Mode

Blog logo

15 Fashionable tips voor mama's (to be)

 

Ik ben officieel geen lid van De club van moeders. Ik heb een fantastische stiefdochter, maar ik heb haar niet zelf op de wereld gezet. Dat is een wezenlijk verschil: ik weet niet hoe het voelt om zwanger te zijn en alles wat daarbij komt kijken. Na de closet make-over van kersverse moeder Ninih Gulikers, realiseerde ik me dat vrouwen tijdens en na hun zwangerschap best kunnen worstelen met hun veranderende lichaam. Ik heb Ninih gevraagd waar de knelpunten zitten. Ik deel graag onze tips met jullie!

Hits: 1319

Read More

04 augustus 2020

Mia's blog | Mode

Blog logoOde aan de A-lijn jurk

 

Ook al interesseert mode je geen bal, niemand koopt (bewust) kleding waarin je er uitziet als een walvis of wandelende tak, tenzij voor Carnaval. Vandaar mijn ode aan een van de meest flatteuze kledingstukken ever: de A-lijn jurk.

Hits: 2864

Read More

11 juli 2020

Mia's blog | Mode

Een Blog logohart voor... Clio Hendrickx, Les Soeurs

 

Na de moeilijke Corona-periode waarin we in lockdown zaten, kunnen de boutiques in Maastricht, gezien het huidige straatbeeld, weer een beetje opkrabbelen. We zijn er natuurlijk nog niet, maar deze week post ik (voorlopig) mijn laatste interview in de reeks 'Een hart voor...'

Via de mail maakte ik kennis met Clio Hendrickx, mede-eigenaresse van Les Soeurs.
Hits: 1800

Read More

28 juni 2020

Mia's blog | Mode

Een Blog logohart voor... Wietske Claessen, We-ar Vintage

 

Om de Maastrichtse kleding boutiques, waar Maastricht zo bekend om staat, een hart onder de riem te steken, heb ik een aantal Maastrichtse ondernemers geinterviewd. En als ware vintage lover kan ik deze reeks natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een vintage shop in het zonnetje te zetten! 

Daarom geef ik deze week het woord aan Wietske Claessen, eigenaresse van We-are Vintage.
Hits: 2499

Read More

14 juni 2020

Mia's blog | Mode

Blog logo

Een hart voor... Yvonne Duut - By Duut

 

Om de Maastrichtse kleding boutiques, waar Maastricht zo bekend om staat, een hart onder de riem te steken, heb ik een aantal Maastrichtse ondernemers geinterviewd. Iedere week zet ik een andere boutiquehouder in het zonnetje. 

Onlangs sprak ik Yvonne Duut van By Duut in haar unieke zaak in de Rechtstraat.
Hits: 1634

Read More

08 juni 2020

Mia's blog | Mode

Blog logo

Een hart voor... Renée Reinders - Noir

 

Om de Maastrichtse kleding boutiques, waar Maastricht zo bekend om staat, een hart onder de riem te steken, heb ik een aantal Maastrichtse ondernemers geinterviewd. Wekelijks post ik een nieuw interview op mijn website. 

Deze week is Renée Reinders van Noir aan het woord.
Hits: 1964

Read More

04 juni 2020

Mia's blog | Mode

Een hart voor... Evelyne Kleikers - Riviera Retro Blog logo 

 

Om de Maastrichtse kleding boutiques, waar Maastricht zo bekend om staat, een hart onder de riem te steken, heb ik een aantal Maastrichtse ondernemers geinterviewd. Ik stelde hen (ongeveer) dezelfde vijf vragen over hoe zij de huidige Corona-crisis doorstaan. Iedere week post ik hier een nieuw interview. Ik weet zeker dat je nieuwe kledingzaken (her)ontdekt!

Evelyne Kleikers van Riviera Retro bijt het spits af. 
Hits: 1705

Read More

28 oktober 2019

Mia's blog | Mode

Blog logo8 shoptips voor Maastricht

 

Naast de geijkte winkelketens in Maastricht kent het Parijs van het Zuiden onnoemelijk veel boetiekjes. Ik deel graag met jullie mijn favoriete winkels in Maastricht. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, ik hou erg van vintage en vrouwelijke kleding. Maar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me gerust als je wat Maastrichtse winkeltips wilt voor jouw kledingstijl. Maastricht ken ik alsof ik het zelf gesticht heb.

Hits: 2199

Read More

04 augustus 2019

Mia's blog | Make-up

Blog logo

17 Zinderende beauty tips

 

Tegenwoordig hoef je niet meer op vakantie naar de zon om te kunnen genieten van warme zonnestralen. Dus of je nog vakantie voor de boeg hebt, een dansje doet op een festival of thuis in je opblaasbadje ligt; hierbij mijn 17 beauty tips voor een snikhete zomer:

Hits: 1996

Read More

13 juni 2019

Mia's blog | Mode

Blog logoFestival style - do's & don'ts

 

Ik hou van festivals, ik zou het liefst de hele zomer festival-hoppen. Er is alleen één aspect dat ik persoonlijk minder vind: wat moet ik aan? Denk Nederland, denk onvoorspelbaar weer en daarnaast ben ik geen size 0 noch 20 jaar oud en heb ik geen behoefte om halfnaakt over het festivalterrein te huppelen. High-waisted shorts waar de billen onderuit piepen, korte rokjes of naveltentoonstelling; als je het kunt hebben, be my guest, maar mij niet gezien. Ik ben vast niet de enige die wat hobbels op de weg ziet bij het uitzoeken van een comfortabele edoch creatieve, flatteuze en trendy outfit. Daarom deel ik graag hier met jullie de laatste trends en mijn tips en tricks bij het samenstellen van jouw stijlvolle festival-outfit.

Hits: 2682

Read More

16 oktober 2018

Mia's blog | Mode

Blog logoTrend alert: monochrome outfits

 

Een hele grote trend dit najaar, voor zowel mannen als vrouwen, is een monochrome outfit: van top tot teen in kledingstukken van dezelfde kleur. Het is geen hogere wiskunde en er zijn geen geheime trucs om monochrome outfits te kunnen dragen. Zolang je tops, bottoms en accessoires in dezelfde kleur hebt (verschillende tinten in dezelfde kleur werken ook), is deze trend appeltje eitje. Naast dat het erg stylish en chique oogt, heeft het nog meer voordelen:

Hits: 2186

Read More

15 oktober 2018

Mia's blog | Make-up

Blog logo9 make-up trends deze herfst

 

Ik hou van de make-uptrends van het najaar: vrouwelijk, sexy en een tikkel mysterieus.

Zie hier de 9 make-uptrends voor het najaar en laat je inspireren:

Hits: 2587

Read More

06 september 2018

Mia's blog | Mode

Blog logoMode musthaves voor dit rare inbetween weer

 

De zomer is gevoelsmatig toch wel voorbij, maar het mag ook nog geen herfst heten. En daar begint de uitdaging: wat trek je aan met van dat weer dat er een beetje tussenin hangt? Regen wisselt af met zonneschijn. De temperatuur is nog best lekker, maar ’s ochtends al behoorlijk fris.
Persoonlijk vind ik deze fase de grootste uitdaging, garderobe technisch gezien. Het is nog geen panty en maillot weer. Een trui is te warm. Sjaal om, sjaal af. Jas aan, jas uit. Om het leven van mezelf en dat van jou wat gemakkelijker te maken, want, wereldproblemen, heb ik een aantal outfits bij elkaar gezocht met de belangrijkste trendy inbetween musthaves:

Hits: 2074

Read More

30 augustus 2018

Mia's blog | Life style

Blog logo

 4 tips voor body positivity

 

Een hot topic momenteel: body positivity. Op social media zie je met name jonge dames een positieve draai geven aan hun vetrolletje hier of sinaasappelhuidje daar. Hear hear! Blij dat het tij keert en we weer met beide benen op de grond komen te staan. Want niets zo bedrieglijk als die opgepoetste foto’s in de modebladen. Eerlijk is eerlijk, ik kan genieten van mooie mensen, maar ook ik raak wel eens van slag als ik vervolgens in de spiegel kijk en die niet zo strakke, glanzende, bruine benen van me bekijk. En opeens lijkt iedereen mooier, slanker en slimmer dan ik.

Hits: 1964

Read More

mieke

Mia styling & visagie

Ik ben Mieke, freelance kledingstylist en visagist en sinds maart 2022 eigenaresse van vintage kledingwinkel Mia Vintage Deluxe. Op mijn site vind je meer informatie over mijn werk en wat ik doe. Misschien heb je ook wat aan mijn tips en tricks die ik graag met je deel in mijn blogs.

Shine Bright Like a Diamond!