Blogs

Blog logo

Mijn shoptips voor Maastricht

 

Naast de geijkte ketens in Maastricht kent het Parijs van het Zuiden onnoemelijk veel boetiekjes. Ik deel graag met jullie mijn favoriete winkels. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, ik hou erg van vintage en vrouwelijke kleding. Maar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me gerust als je wat Maastrichtse winkeltips wilt voor jouw kledingstijl. Maastricht ken ik alsof ik het zelf gesticht heb.

1. Retro en Chic, Heggenstraat 1

Retro en Chic is een winkel in een oud, statig pand dat volledig past bij de kleding die ze verkopen. Denk 20’s, parels, leren handschoenen, jurken, jassen, schoenen en handtasjes, allemaal vintage. De kleding hangt op kleur en is erg goed verzorgd. Al houd je niet van deze stijl, ga er dan toch even kijken, je waant je terug in de tijd. Ze verkopen er overigens ook (nieuwe!) sieraden van het merk Camps & Camps.

 

2. Giensch, Achter het Vleeshuis 19

Giensch verkoopt vintage dames- en herenkleding, schoenen en tassen, maar daarnaast ook nieuwe kleding in retro stijl (50s – 80s). Als ik op zoek ben naar een galajurk, laarzen of een nieuwe winterjas, is dit de winkel waar ik gegarandeerd slaag. Mijn kast hangt vol met Giensch items. Ze verkopen er trouwens ook geweldige accessoires (riemen, sieraden, tassen)!

 

3. We-ar vintage, Achter het Vleeshuis 33

Ik hou het nog heel even in de vintage hoek. Als je in Maastricht bent en je houdt van vintage kleding, dan mag je We-ar vintage niet overslaan. Super veel laarzen, tassen, jurkjes, galakleding, maar ook heel veel herenvintage. Ga dat zien! Ze hebben ook nog een tweede zaak in de wijk Wyck (even de Servaasbrug oversteken vanuit de binnenstad), Rechtstraat 52. Overigens is het zeer de moeite waard om even de brug over te steken naar Wyck!

 

4. Avanti, Vrijthof 17

Avanti ligt op een hoek van het Vrijthof, niet te missen. Het is een kleine zaak maar boordevol fashionable dameskleding en accessoires voor hele betaalbare prijzen. Ik kan hier niet naar buiten lopen zonder dat er iets aan mijn vingers blijft kleven…

 

5. Depeche, Platielstraat 2

Op steenworp afstand van het Vrijthof ligt Depeche. Hun (dames) collectie bestaat uit unieke items van bekende en opkomende labels/ontwerpers. Om op de trends vooruit te lopen en vernieuwend te blijven, vullen ze wekelijks hun winkel aan met de laatste modetrends. Aanrader! Ze hebben ook een onlineshop.

 

6. Noir, Achter het Vleeshuis 9

Noir verkoopt betaalbare dameskleding, schoenen, sieraden, tassen en accessoires van Scandinavische, Franse en Nederlandse labels. Tikje rebels, stoer, sexy en on-trend. Maar ze verkopen ook tijdloze klassiekers! Must visit voor je shopping spree in Maastricht! Ook zij hebben een tweede zaak in Wyck, Wyckerbrugstraat 45. Ze hebben ook nog een online shop.

 

7. Les Soeurs, Achter het Vleeshuis 3

De drie Vlaamse zussen zaten al in Hasselt, Antwerpen, Gent en Knokke en nu ook in Maastricht. Ik hou van de vrouwelijke, stijlvolle kleding. Niet goedkoop, maar wel kwaliteit. Echt mooie basisstukken. En ik ben een sucker voor hun sieraden…

 

8. Coin des filles by Kyoka, Platielstraat 16

*zucht* Sieraden waar ik van ga watertanden. Zo mooi! Ze verkopen ook wat kleding, maar voornamelijk dus sieraden, sjaals en tassen. Het is een mini zaakje, maar vol met geweldig spul!

 

9. Biezoe, Wolfstraat 7

Ik sluit mijn tips af met een juweeltje. Biezoe is een accessoireswinkeltje; ik daag je uit om hier weer naar buiten te lopen, zonder iets gekocht te hebben, lukt je niet. Oorbellen, honderden armbandjes, kettingen, tassen, sjaals en kleding. Ook leuke herenaccessoires trouwens! Er ligt ook een Biezoe in Wyck, Wycker Brugstraat 47. Told ya, Wyck is een bezoek waard!

 

Pin It

28 oktober 2019

Mia's blog | Mode

Blog logoMijn shoptips voor Maastricht

 

Naast de geijkte winkelketens in Maastricht kent het Parijs van het Zuiden onnoemelijk veel boetiekjes. Ik deel graag met jullie mijn favoriete winkels in Maastricht. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, ik hou erg van vintage en vrouwelijke kleding. Maar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me gerust als je wat Maastrichtse winkeltips wilt voor jouw kledingstijl. Maastricht ken ik alsof ik het zelf gesticht heb.

Hits: 314

Read More

04 augustus 2019

Mia's blog | Make-up

Blog logo

17 Zinderende beauty tips

 

Tegenwoordig hoef je niet meer op vakantie naar de zon om te kunnen genieten van warme zonnestralen. Dus of je nog vakantie voor de boeg hebt, een dansje doet op een festival of thuis in je opblaasbadje ligt; hierbij mijn 17 beauty tips voor een snikhete zomer:

Hits: 449

Read More

13 juni 2019

Mia's blog | Mode

Blog logoFestival style - do's & don'ts

 

Ik hou van festivals, ik zou het liefst de hele zomer festival-hoppen. Er is alleen één aspect dat ik persoonlijk minder vind: wat moet ik aan? Denk Nederland, denk onvoorspelbaar weer en daarnaast ben ik geen size 0 noch 20 jaar oud en heb ik geen behoefte om halfnaakt over het festivalterrein te huppelen. High-waisted shorts waar de billen onderuit piepen, korte rokjes of naveltentoonstelling; als je het kunt hebben, be my guest, maar mij niet gezien. Ik ben vast niet de enige die wat hobbels op de weg ziet bij het uitzoeken van een comfortabele edoch creatieve, flatteuze en trendy outfit. Daarom deel ik graag hier met jullie de laatste trends en mijn tips en tricks bij het samenstellen van jouw stijlvolle festival-outfit.

Hits: 320

Read More

16 oktober 2018

Mia's blog | Mode

Blog logoTrend alert: monochrome outfits

 

Een hele grote trend dit najaar, voor zowel mannen als vrouwen, is een monochrome outfit: van top tot teen in kledingstukken van dezelfde kleur. Het is geen hogere wiskunde en er zijn geen geheime trucs om monochrome outfits te kunnen dragen. Zolang je tops, bottoms en accessoires in dezelfde kleur hebt (verschillende tinten in dezelfde kleur werken ook), is deze trend appeltje eitje. Naast dat het erg stylish en chique oogt, heeft het nog meer voordelen:

Hits: 469

Read More

15 oktober 2018

Mia's blog | Make-up

Blog logo9 make-up trends deze herfst

 

Ik hou van de make-uptrends van het najaar: vrouwelijk, sexy en een tikkel mysterieus.

Zie hier de 9 make-uptrends voor het najaar en laat je inspireren:

Hits: 503

Read More

06 september 2018

Mia's blog | Mode

Blog logoMode musthaves voor dit rare inbetween weer

 

De zomer is gevoelsmatig toch wel voorbij, maar het mag ook nog geen herfst heten. En daar begint de uitdaging: wat trek je aan met van dat weer dat er een beetje tussenin hangt? Regen wisselt af met zonneschijn. De temperatuur is nog best lekker, maar ’s ochtends al behoorlijk fris.
Persoonlijk vind ik deze fase de grootste uitdaging, garderobe technisch gezien. Het is nog geen panty en maillot weer. Een trui is te warm. Sjaal om, sjaal af. Jas aan, jas uit. Om het leven van mezelf en dat van jou wat gemakkelijker te maken, want, wereldproblemen, heb ik een aantal outfits bij elkaar gezocht met de belangrijkste trendy inbetween musthaves:

Hits: 538

Read More

30 augustus 2018

Mia's blog | Life style

Blog logo

 4 tips voor body positivity

 

Een hot topic momenteel: body positivity. Op social media zie je met name jonge dames een positieve draai geven aan hun vetrolletje hier of sinaasappelhuidje daar. Hear hear! Blij dat het tij keert en we weer met beide benen op de grond komen te staan. Want niets zo bedrieglijk als die opgepoetste foto’s in de modebladen. Eerlijk is eerlijk, ik kan genieten van mooie mensen, maar ook ik raak wel eens van slag als ik vervolgens in de spiegel kijk en die niet zo strakke, glanzende, bruine benen van me bekijk. En opeens lijkt iedereen mooier, slanker en slimmer dan ik.

Hits: 484

Read More

mieke

Mia styling & visagie

Ik ben Mieke, freelance kledingstylist en visagist en oprichter van Mia styling & visagie. Op mijn site vind je meer informatie over mijn werk en wat ik doe. Misschien heb je ook wat aan mijn tips en tricks die ik graag met je deel in mijn blogs.

Shine Bright Like a Diamond!