Blogs

Blog logo

15 Fashionable tips voor mama's (to be)

 

Ik ben officieel geen lid van De club van moeders. Ik heb een fantastische stiefdochter, maar ik heb haar niet zelf op de wereld gezet. Dat is een wezenlijk verschil: ik weet niet hoe het voelt om zwanger te zijn en alles wat daarbij komt kijken. Na de closet make-over van kersverse moeder Ninih Gulikers, realiseerde ik me dat vrouwen tijdens en na hun zwangerschap best kunnen worstelen met hun veranderende lichaam. Ik heb Ninih gevraagd waar de knelpunten zitten. Ik deel graag onze tips met jullie!

Ninih

Ninih Gulikers - Foto Nick Teheux

 

Mama to be

Ninih heeft een fijne bouw en in het begin was haar zwangerschap letterlijk zum kotzen. Toch merkte ze al na 8 tot 10 weken dat ze niet meer in haar broeken paste. “Ik kreeg ze nog wel dicht, maar het werd oncomfortabel. Het leek alsof ik te veel gegeten had en aan het eind van de dag had ik vaak buikpijn. Ik heb heel lang met een haarelastiekje door mijn knoopsgat rondgelopen.” Totdat ze positiekleding doorgeschoven kreeg van een vriendin. Hier zaten een aantal zwangerschapsbroeken bij van H&M, maar die pasten op dat moment nog niet. “Die band moet je over je buik kunnen trekken, maar zo groot was mijn buik toen nog niet.”

Ninih stapte al gauw over op jurkjes en rokken. “Hoge kokerrokken van stretchstof, die kon ik wel over mijn buik trekken. Lekker stevig en ik vond het leuk om mijn groeiende buikje te showen. Ik heb veel van mijn eigen kleding doorgedragen. En toen het kouder werd heb ik mama-panty’s van H&M gekocht; die hebben ze ook met fleece aan de binnenkant!”

Haar buik begon flink te groeien tijdens de 1e lockdown. “Het werd steeds warmer, dus toen ben ik korte broekjes meNinih bolletjest topjes gaan dragen. Dit waren ook geen speciale zwangerschapskleren, ik duwde de tailleband helemaal onder mijn buik. Ideaal was het niet, maar voor het thuiswerken en tijdens mijn zwangerschapsverlof was het prima.” 

Bh’s pasten ook al snel niet meer: “Tot mijn grote vreugde! Ik heb bij H&M en Hunkemöller zwangerschapsbh’s en voedingsbh’s gekocht. Tegen het einde van mijn zwangerschap droeg ik al voedingsbh’s. Dat zat een stuk prettiger, omdat mijn borsten erg gevoelig waren en de voedingsbh’s van zacht materiaal zijn.”

 

Mama Mia!

In de periode na de bevalling had Ninih het moeilijk. Tijdens haar zwangerschap was ze heel blij met haar lichaam, maar na de bevalling veranderde dit gevoel. “Na de bevalling was mijn lichaam helemaal anders. Mijn borsten stonden op springen, ik had nog een dikke buik die wat was uitgezakt, ik was moe en ik was vrijwel de hele dag bezig met het voeden van Mia.” Om over de voedingskleding nog maar te zwijgen: “Je moet de hele tijd die voedingskleding aan als je borstvoeding geeft. Ik vind het niet heel charmant…” 

Ninih postnataal

Voedingskleding is ook relatief duur voor de korte periode dat je het kunt dragen. “Ik had één mooi voedingsjurkje van Noppies. Het was 3e hands, maar nog hartstikke mooi. Een nieuw jurkje van Noppies kost al gauw €70. Het zijn geen jurkjes die je na je zwangerschap doordraagt; je ziet er duidelijk aan dat het zwangerschaps-/voedingskleding is.” Ninih wilde er toch een beetje leuk uitzien, maar ze vond het moeilijk om een balans te vinden tussen er gezellig bijlopen en comfortabel voelen. “De hele dag in mijn joggingpak rondlopen, daar voelde ik me niet beter door. Ik wist ook niet meer wat me goed stond.”

Mieke to the rescue! Ninih schakelde mijn hulp in om haar kledingkast flink binnenstebuiten te keren. Ik heb een stijl voor haar formuleerd, sets bij elkaar gehangen en de kleding die niet meer paste, hebben we opgeruimd. Zo heeft Ninih weer grip op haar kledingkast gekregen en kan ze iedere dag een andere favoriete set uit de kast trekken. Look good, feel better!

 

Onze TIPS:

 1. Als ik nog een keer zwanger zou worden, wil ik graag een belly wrap. Het zorgt voor wat meer ondersteuning en ik vind ze mooi; dit is iets voor de laatste paar weken.
 2. Ga tijdens je zwangerschap voor (stretch)jurkjes, die vond ik het fijnst om te dragen. Stevigheid om je buik en je kunt je groeiende buik mooi laten zien.
 3. H&M is mijn favoriete winkel (ook voor gewone kleding): betaalbaar en verkrijgbaar in alle maten. Zwangerschapskleding van H&M kun je vrijwel alleen online verkrijgen (in de vestiging Maastricht is positiekleding niet verkrijgbaar) .
 4. Zwangerschapskleding is best duur. Ga op zoek naar 2e hands kleren (bijvoorbeeld via Vinted of Marktplaats), of vraag ex-zwangere vriendinnen (die dezelfde maat hebben) of je wat van hen mag lenen. En kijk of je je eigen kleding gewoon kunt doordragen. Je hoeft niet de hoofdprijs te betalen om er leuk uit te zien!
 5. Draag tegen het einde bh’s zonder beugels of stap alvast over op voedingsbh’s; het is van heel zacht materiaal en heeft geen vervelende randjes.
 6. Noppies verkoopt hun kleding ook online met standaard afdeling sale!
 7. Zorg dat je kledingkast voorbereid is op de postnatale fase. Schaf benodigdheden aan en maak alvast sets, dan hoef je straks niet na te denken over wat je aan zult trekken.
 8. Postnatale musthaves (of je nou borstvoeding geeft of niet): tops/jurken met knoopjes en ritsen, voedingsbh’s (zachte stof voor de gevoelige borsten), een (maxi)rok met stretchtailleband, zachte leggings, poncho, soepel vallende t-shirts, spijker/leren jasje, zachte grote sjaal, empire lijn (maxi)jurken, overslagjurk/tops.
 9. Stretchstof en zachte materialen zijn je beste matties: zacht voor je herstellende lijf, het biedt wat extra ondersteuning, rekt lekker mee en bovendien hoef je je niet te verstoppen in grote truien.
 10. Draag donkere kleuren: kleedt slank af. Daarnaast zijn donkere tinten vergevingsgezinder als je wat babyspuug van je kleren moet poetsen of als je last hebt van postnatale bloedingen (keeping it real, y’all).
 11. Dan nog een make-up tipje: probeer ondanks je gebrek aan energie één truc uit. Thank me later. Kies een frisse rode of roze lippenstift en wrijf een beetje met je vinger op je lippen en op de appeltjes van je wangen (smile!). Dit geeft direct een frisse uitstraling. Stop hem in de (lufrisse look 3ier)tas, dan kun je altijd bijwerken. En mocht je iets meer energie hebben, dep wat concealer in je ooghoeken en rol zwarte mascara door je wimpers. Je zult zien: een wereld van verschil en binnen twee minuten ben je klaar.
 12. Voorkom grijpgrage handjes, dus laat grote statement oorbellen even achterwege. Ga voor kleine knopjes of ringetjes mocht je gaatjes hebben. Kun je dag en nacht dragen, geen omkijken naar, maar net even een extra touch.
 13. Zet een leuke hoed op als je geen tijd hebt om je haren te wassen, last hebt van haaruitval of een bad hairday.
 14. Trakteer jezelf op een paar mooie sneakers en laarsjes met lage(re) hakken. Biedt net dat extra comfort, die naaldhaken komen wel weer.
 15. Je bent net bevallen, hallo, superwoman! Neem ook wat tijd voor jezelf. Als ouder ben je het allerbelangrijkste voor je kind. Toch kunnen anderen ook de zorg voor je kind even overnemen, zodat jij voor jezelf kunt zorgen. Neem de tijd om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling en wees lief voor jezelf (altijd!).

 

Ben jij ook op zoek naar je eigen stijl en vind je je kledingkast een drama? Neem dan contact met mij op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak. Ik help je graag!

empire jurkje 4  overslag trui 2  spijkerjurk 2  jurk met rits 2

Pin It

24 december 2022

Mia's blog | Vintage

Blog logo

Vintage Speurtocht

 

Het mag geen geheim zijn dat ik erg houd van vintage* kleding. De uniekheid, de kwaliteit, de verschillende stijlen, I love it! Maar ook triggert een kledingstuk – en de vergeten inhoud van haar zakken - af en toe mijn inner Sherlock Holmes.

Hits: 229

Read More

21 september 2022

Mia's blog | Mode

Blog logo

De 11 leukste trends najaar 2022/2023

 

Ik heb de 11 leukste (naar mijn nederige mening) trends op een rij gezet voor dit najaar. Pik er uit waar je wat mee hebt en de rest neem je voor kennisgeving aan. En wie weet op welke trend je uiteindelijk toch nog verliefd wordt!

Hits: 298

Read More

24 april 2022

Mia's blog | Mode (2)

Blog logoWho What Wear: Koningsdag!

 

We hebben er lang op moeten wachten, maar aanstaande woensdag viert onze Koning Willem-Alexander eindelijk zijn verjaardag in Maastricht! En als ze ergens een goed feestje weten te bouwen, dan is het wel in het Zuiden des lands (hallo! Carnaval!). Maar wat trek je nou aan naar zo’n groots verjaardagsfeestje, zonder er uit te zien als een oranje voetbalsupporter?

Hits: 331

Read More

27 februari 2021

Mia's blog | Mode

Blog logo

15 Fashionable tips voor mama's (to be)

 

Ik ben officieel geen lid van De club van moeders. Ik heb een fantastische stiefdochter, maar ik heb haar niet zelf op de wereld gezet. Dat is een wezenlijk verschil: ik weet niet hoe het voelt om zwanger te zijn en alles wat daarbij komt kijken. Na de closet make-over van kersverse moeder Ninih Gulikers, realiseerde ik me dat vrouwen tijdens en na hun zwangerschap best kunnen worstelen met hun veranderende lichaam. Ik heb Ninih gevraagd waar de knelpunten zitten. Ik deel graag onze tips met jullie!

Hits: 1319

Read More

04 augustus 2020

Mia's blog | Mode

Blog logoOde aan de A-lijn jurk

 

Ook al interesseert mode je geen bal, niemand koopt (bewust) kleding waarin je er uitziet als een walvis of wandelende tak, tenzij voor Carnaval. Vandaar mijn ode aan een van de meest flatteuze kledingstukken ever: de A-lijn jurk.

Hits: 2864

Read More

11 juli 2020

Mia's blog | Mode

Een Blog logohart voor... Clio Hendrickx, Les Soeurs

 

Na de moeilijke Corona-periode waarin we in lockdown zaten, kunnen de boutiques in Maastricht, gezien het huidige straatbeeld, weer een beetje opkrabbelen. We zijn er natuurlijk nog niet, maar deze week post ik (voorlopig) mijn laatste interview in de reeks 'Een hart voor...'

Via de mail maakte ik kennis met Clio Hendrickx, mede-eigenaresse van Les Soeurs.
Hits: 1800

Read More

28 juni 2020

Mia's blog | Mode

Een Blog logohart voor... Wietske Claessen, We-ar Vintage

 

Om de Maastrichtse kleding boutiques, waar Maastricht zo bekend om staat, een hart onder de riem te steken, heb ik een aantal Maastrichtse ondernemers geinterviewd. En als ware vintage lover kan ik deze reeks natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een vintage shop in het zonnetje te zetten! 

Daarom geef ik deze week het woord aan Wietske Claessen, eigenaresse van We-are Vintage.
Hits: 2499

Read More

14 juni 2020

Mia's blog | Mode

Blog logo

Een hart voor... Yvonne Duut - By Duut

 

Om de Maastrichtse kleding boutiques, waar Maastricht zo bekend om staat, een hart onder de riem te steken, heb ik een aantal Maastrichtse ondernemers geinterviewd. Iedere week zet ik een andere boutiquehouder in het zonnetje. 

Onlangs sprak ik Yvonne Duut van By Duut in haar unieke zaak in de Rechtstraat.
Hits: 1633

Read More

08 juni 2020

Mia's blog | Mode

Blog logo

Een hart voor... Renée Reinders - Noir

 

Om de Maastrichtse kleding boutiques, waar Maastricht zo bekend om staat, een hart onder de riem te steken, heb ik een aantal Maastrichtse ondernemers geinterviewd. Wekelijks post ik een nieuw interview op mijn website. 

Deze week is Renée Reinders van Noir aan het woord.
Hits: 1963

Read More

04 juni 2020

Mia's blog | Mode

Een hart voor... Evelyne Kleikers - Riviera Retro Blog logo 

 

Om de Maastrichtse kleding boutiques, waar Maastricht zo bekend om staat, een hart onder de riem te steken, heb ik een aantal Maastrichtse ondernemers geinterviewd. Ik stelde hen (ongeveer) dezelfde vijf vragen over hoe zij de huidige Corona-crisis doorstaan. Iedere week post ik hier een nieuw interview. Ik weet zeker dat je nieuwe kledingzaken (her)ontdekt!

Evelyne Kleikers van Riviera Retro bijt het spits af. 
Hits: 1704

Read More

28 oktober 2019

Mia's blog | Mode

Blog logo8 shoptips voor Maastricht

 

Naast de geijkte winkelketens in Maastricht kent het Parijs van het Zuiden onnoemelijk veel boetiekjes. Ik deel graag met jullie mijn favoriete winkels in Maastricht. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, ik hou erg van vintage en vrouwelijke kleding. Maar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me gerust als je wat Maastrichtse winkeltips wilt voor jouw kledingstijl. Maastricht ken ik alsof ik het zelf gesticht heb.

Hits: 2198

Read More

04 augustus 2019

Mia's blog | Make-up

Blog logo

17 Zinderende beauty tips

 

Tegenwoordig hoef je niet meer op vakantie naar de zon om te kunnen genieten van warme zonnestralen. Dus of je nog vakantie voor de boeg hebt, een dansje doet op een festival of thuis in je opblaasbadje ligt; hierbij mijn 17 beauty tips voor een snikhete zomer:

Hits: 1995

Read More

13 juni 2019

Mia's blog | Mode

Blog logoFestival style - do's & don'ts

 

Ik hou van festivals, ik zou het liefst de hele zomer festival-hoppen. Er is alleen één aspect dat ik persoonlijk minder vind: wat moet ik aan? Denk Nederland, denk onvoorspelbaar weer en daarnaast ben ik geen size 0 noch 20 jaar oud en heb ik geen behoefte om halfnaakt over het festivalterrein te huppelen. High-waisted shorts waar de billen onderuit piepen, korte rokjes of naveltentoonstelling; als je het kunt hebben, be my guest, maar mij niet gezien. Ik ben vast niet de enige die wat hobbels op de weg ziet bij het uitzoeken van een comfortabele edoch creatieve, flatteuze en trendy outfit. Daarom deel ik graag hier met jullie de laatste trends en mijn tips en tricks bij het samenstellen van jouw stijlvolle festival-outfit.

Hits: 2681

Read More

16 oktober 2018

Mia's blog | Mode

Blog logoTrend alert: monochrome outfits

 

Een hele grote trend dit najaar, voor zowel mannen als vrouwen, is een monochrome outfit: van top tot teen in kledingstukken van dezelfde kleur. Het is geen hogere wiskunde en er zijn geen geheime trucs om monochrome outfits te kunnen dragen. Zolang je tops, bottoms en accessoires in dezelfde kleur hebt (verschillende tinten in dezelfde kleur werken ook), is deze trend appeltje eitje. Naast dat het erg stylish en chique oogt, heeft het nog meer voordelen:

Hits: 2186

Read More

15 oktober 2018

Mia's blog | Make-up

Blog logo9 make-up trends deze herfst

 

Ik hou van de make-uptrends van het najaar: vrouwelijk, sexy en een tikkel mysterieus.

Zie hier de 9 make-uptrends voor het najaar en laat je inspireren:

Hits: 2587

Read More

06 september 2018

Mia's blog | Mode

Blog logoMode musthaves voor dit rare inbetween weer

 

De zomer is gevoelsmatig toch wel voorbij, maar het mag ook nog geen herfst heten. En daar begint de uitdaging: wat trek je aan met van dat weer dat er een beetje tussenin hangt? Regen wisselt af met zonneschijn. De temperatuur is nog best lekker, maar ’s ochtends al behoorlijk fris.
Persoonlijk vind ik deze fase de grootste uitdaging, garderobe technisch gezien. Het is nog geen panty en maillot weer. Een trui is te warm. Sjaal om, sjaal af. Jas aan, jas uit. Om het leven van mezelf en dat van jou wat gemakkelijker te maken, want, wereldproblemen, heb ik een aantal outfits bij elkaar gezocht met de belangrijkste trendy inbetween musthaves:

Hits: 2074

Read More

30 augustus 2018

Mia's blog | Life style

Blog logo

 4 tips voor body positivity

 

Een hot topic momenteel: body positivity. Op social media zie je met name jonge dames een positieve draai geven aan hun vetrolletje hier of sinaasappelhuidje daar. Hear hear! Blij dat het tij keert en we weer met beide benen op de grond komen te staan. Want niets zo bedrieglijk als die opgepoetste foto’s in de modebladen. Eerlijk is eerlijk, ik kan genieten van mooie mensen, maar ook ik raak wel eens van slag als ik vervolgens in de spiegel kijk en die niet zo strakke, glanzende, bruine benen van me bekijk. En opeens lijkt iedereen mooier, slanker en slimmer dan ik.

Hits: 1964

Read More

mieke

Mia styling & visagie

Ik ben Mieke, freelance kledingstylist en visagist en sinds maart 2022 eigenaresse van vintage kledingwinkel Mia Vintage Deluxe. Op mijn site vind je meer informatie over mijn werk en wat ik doe. Misschien heb je ook wat aan mijn tips en tricks die ik graag met je deel in mijn blogs.

Shine Bright Like a Diamond!